General
Video/Tekst

Vragenuurtje 09-09-2021

Les 48 Module 4

Links: 

https://dierbewust.nl/category/hondengedrag/
https://happydogacademy.nl/db-028-stress-pups-vroeg-moeder-worden-weggehaald/
https://lid.dierbewust.nl/course/de-negatieve-effecten-van-ketamine-in-de-narcose-van-huisdieren-met-dierenarts-liesbeth-ellinger/
https://lid.dierbewust.nl/course/hoe-leer-je-een-pup-zijn-tuig-aan-te-doen-zelfs-als-zij-het-in-het-begin-niet-prettig-vindt/
https://lid.dierbewust.nl/products/online-workshops/
https://dierbewust.nl/db-017-de-nadelen-van-castreren-en-het-belang-van-de-geslachtshormonen


Vragen:

Hanneke Calvino Willems

In verband met gebid-sanering is mijn hond 2 weken onder narcose geweest. Ze is nu erg waakzaam en blaft meer waar ze voorheen dit niet deed.. Volgens de dierenarts is dit een bijwerking van de narcose.. Ik en mijn hond zijn normaal rustig,.. hoe kan ik hier het beste mee om gaan? , tips zijn welkom.

Amanda Khalil (er staan 2 video’s in de post met de aankondiging van vandaag)

Hoi ik heb een vraag ...Zuco is een rescue hondje uit Portugal van nu 22 maanden en 1 jaar bij ons. Als hij eenmaal buiten loopt met mij of ons vindt hij het nog wel spannend maar snuffelt er wel goed op los en vindt het ook leuk. Alleen aanlijnen en bij terug komst zie je veel spanning. Tussen het lopen door schud hij zich ook nog wel uit hoor, maar dat gaat al zoveel beter. Hij draagt ook een gentlelijn erbij ivm uitvallen. Ik loop op hele rustige tijden nog.

Jeanneke Wolffenbuttel-Van Dam

Onze hond Jake is een reu van bijna 18 maanden. Was een half jaar toen hij vanuit Kreta bij ons kwam. Vanaf het begin vond hij het leuk om met andere honden te spelen.

Ongeveer een maand geleden liep ik met hem aangelijnd in de wijk en was er ineens een loslopende hond. Die kwam op Jake af en na even snuffelen was het ineens mis en ontstond er een clash. Jake had de andere hond ook een reu bij zijn nekvel vast. Ik ben me rot geschrokken en mijn vertrouwen een beetje kwijt daardoor. De andere hond had niks en volgens zijn baas voelde die hond zich de baas van de straat en had hij vaker aanvaringen gehad. De hond was trouwens niet heel groot beetje spaniel, iets kleiner dan Jake.

Maar sinds die gebeurtenis reageert Jake heel heftig op loslopende honden als hij is aangelijnd (dit zijn gebieden waar de hond niet los mag trouwens maar je hebt van die bazen die daar lak aan hebben).

Vanmiddag dus weer.

Als hij zelf losloopt in een losloopgebied gaat het goed maar ik merk dat hij sinds kort erg macho is. Ik loop soms met mijn buurvrouw die een teefje heeft.

Wanneer er een andere reu in de buurt komt gaat Jake bovenop het teefje van mijn buurvrouw. Zo van afblijven ze is van mij.

Ik merk dat het voor mij momenteel lastig is ontspannen te wandelen. Baal zo enorm van de verandering in gedrag. Heb niet het idee dat het gedrag uit angst voort komt.

Wat is wijsheid. Hoe hiermee om te gaan?

Ik heb helaas geen filmpje. Want zag net deze post en dacht ik stel mijn vraag voor morgen.

Groetjes van Jeanneke

PS Jake is (nog) niet gecastreerd.

Pen
>