General
Video/Tekst

Hoe Wen Je Jouw Hond Aan Zijn Feestneus (korfje)…

Les 6 Hoofdstuk 1 Module 2

  • Mijn hond heeft heel veel angst om zijn tuigje aan te doen …. Al op verschillende manieren geprobeerd ….. Speciaal een nieuw gekocht en vanaf dag 1 heeft ze er in gesnuffeld toen het op de grond lag … Maar zodra ik het zelf vast heb …. Heeft ze schrik en zit ze heel hard te bibberen … Heb je daar wat tips voor ?? Alvast bedankt

    • Hi Saskia, ik zal hier proberen snel een filmpje van te maken. Toevallig hebben we een jonge hond die het ook niet prettig vindt. Laat het tuigje even voor wat het is.. ga het tuigje bijvoorbeeld alleen “gebruiken” in de zin van in je hand houden en geef je hond daarna eten. Dus je pakt het tuig.. zodat je hond het ziet en legt het daarna weg. Doe dit een paar dagen en je hond gaat het tuig met iets positiefs associeren. Zodra je dat voor elkaar heb ga je een stapje verder.. zodat je hond niet zit te bibberen bij alleen het zien van het tuigje.

      Als je dit zover hebt, dan ga je vervolgens met een voertje oefenen om het tuigje aan te krijgen. Dit laten we je zien in de video. Die volgt nog. Tot die tijd even geen tuig gebruiken maar bijvoorbeeld een halsband. Je wil eerst dat die reactie met bibberen weg gaat en dan ga je pas het tuig gebruiken. Keep you posted!

  • Pen
    >