General
Video/Tekst

Wat te doen als je hond gromt bij de voerbak?

Les 5 Hoofdstuk 1 Module 2

 • Goeie uitleg,de voetbal is geen enkel probleem hij wacht tot ik een seintje geef en hij naar zijn voetbal gaat hij laat mij altijd bij zijn bak .Tibbe is nu in mei 4jaar.
  Waar ik wel een probleem mee heb, tijdens de dagelijkse wandeling komen wij altijd langs een huis met in de tuin een grote herder deze twee kennen elkaar alleen van zien beide gaan zo tekeer dat ik Tibbe bijna niet kan houden heb geprobeerd met afleiding geen resultaat wat kan ik meer doen hij reageert op bepaalde honden erg vervelend.

  • Hi Ria, dit is een heel ander probleem. Je vraag staat bij het verkeerde onderwerp. Kijk even naar uitvallen aan de lijn.

 • Tijdens het spelen met de bal laat Lola niet snel los. Zij kent wel het commando want bij een snoepje doet ze het wel meteen. Het probleem is dat Lola de bal niet meteen los laat. Zij loopt dan toertjes of legt de bal ver weg van mij. Als ik niet kijk ligt de bal plots wel aan mijn voeten of dichterbij. Een ander probleem is dat wanneer ik een snoepje wil geven dat zij eraan ruikt, de bal lost, maar meteen terug wegloopt en het snoepje niet opeet. Soms hapt ze heel snel naar het snoepje en loopt dan weer heel snel weg.

  • Hi Kelly, dan zou ik het voertje meer gaan inzetten. Het is lastig om aan de hand van dit verhaal advies te geven. Maak anders even een video voor in de facebookgroep.

 • Heel duidelijk verhaal. Gisteren zo’n grom-bijt-incident ( gelukkig licht) gehad bij het pakken van een balletje dat naast Foske lag. We weten nu hoe we dit kunnen voorkomen. Bedankt!

  • Wees hiermee voorzichtig. Als je dit goed aanpakt kun je dit voorkomen en wordt je steeds betrouwbaarder.

 • hai maurice onze bull gromt nooit bij het pakken van iets of bij wat we ook met hem doen, hij is nu net een jaar en waar we wel tegen aan lopen is dat hij s’middags zodra wij allemaal thuis zijn en bv aan tafel gaan zitten, onder de tafel komt en dan in schoenen en handen gaat happen. naar ons idee is dit puur aandacht (puber gedrag) zodra ik dan op sta en bv weg loop en daarna weer ga zitten is het over. doe ik daar goed aan? als ik hem ga corrigeren gaat hij juist door en feller happen. hoor graag hoe dit aan te pakken.

  • Hi Patricia,

   Corrigeren heeft vaak niet zoveel zin, je kunt beter de kies en verdien cirkel gebruiken en proberen nieuw gedrag aan te leren. Ik zou een pot met voertjes op tafel zetten en zodra (of het liefst) voordat hij gaat bijten een opdracht van hem vragen of een spel met hem spelen en deze hoog belonen met voertjes. Vraag jezelf wel af… waarom bijt je hond? Bij pups gebeurt dit vaker, maar overmatig bijten kan ook zijn dat er teveel stress is voor je pup omdat hij de dag ervoor bijvoorbeeld meegeweest is naar een drukke omgeving. Dit zorgt voor stress en opwinding dat eruit moet.

 • Pen
  >