General
Video/Tekst

Welk tuig kan ik het beste kopen?

Les 11 Module 4

 • Onze Tibbe draagt een halsband en ik gebruik altijd de gentleleader tijdens het wandelen dat werkt voor hem het beste hoe denk jij daarover??

  • Hi Ria, werkt de gentle leader goed voor jou of voor jouw hond? Ik denk dat 9 van de 10 mensen de gentle leader verkeerd inzetten waardoor nek- en rug problemen ontstaan. Het is een praktisch hulpmiddel voor een praktisch probleem. De vraag is alleen of je daarmee het probleem oplost? Of misschien juist een extra probleem (rug- of nekklachten) bij krijgt. Zoals je leest ben ik er niet zo’n groot voorstander bij.

   • Hi Maurice,de gentleleader werkt voor mij het beste anders kan ik niet met Tibbe lopen hij is erg sterk en trekt mijn arm uit de kom wat kan ik daaraan doen

    • Daar hebben we de trainingen trekken aan de lijn voor.. Je wil klein beginnen en je hond aanleren focus en aandacht voor jou te hebben. Alles start met aandacht in huis en dan rustig aan verder opbouwen.

 • Tibbe draagt wel een harnas als we met de lange lijn gaan waar hij mag rennen en snuffelen hij vindt het geen probleem maar trekt dan enorm

  • Hi Ria, meestal als je je hond de “vrijheid” geeft om te snuffelen, zijn ze in tranche en zijn ze niet bezig hoe ver ze van jouw vandaan lopen. Ik zou hem soms die ruimte geven om de omgeving te kunnen ontdekken. Daar helpt een lange lijn idd bij. Je vraag staat overigens niet bij het juiste onderwerp.

 • Ik heb vorige week een nieuw tuig besteld via de dierenarts. Het bestaat uit 3 stukken met verschillende maten. Een rugstuk in X-vorm, een borststuk in Y-vorm en een band op de buik. De band komt dacht ik niet meteen achter de oksel. Het zijn dunnen banden met bescherming rond, wat het wel dik maakt. Ik hoop dat ik een goede aankoop doe.

  • Helaas zal je dan een paar keer een nieuw tuig “moeten” kopen of een tuig zoeken dat makkelijk verstelbaar is. Ik vond een nieuwe kopen zodra hij weer is gegroeid het makkelijkste.

 • Koffie met jou filmpje een goed begin van de dag. Waar ik de ring ook voor gebruik als de hond in de auto gaat de hondengordel, veilig rijden prettig idee. Bedankt voor je uitlegšŸ™‚

 • Ik heb een Dog Copenhagen Comfort Walk Pro en ben daar heel tevreden over. Ik gebruik het bij mijn Newfoundlander van 9 maanden

 • Ik zelf twijfel heel erg over wat nu beter is. Ik heb al mijn honden altijd aan de halsband gehad, en, zeker omdat ze vaak losliepen, was dat nooit een probleem. Bij Bibi heb ik, op aanraden van de trainer bij de puppy cursus vorig jaar een tuigje aangeschaft. Ik vind het na een jaar nog steeds niet fijn. Ze is veel sterker met een tuigje, Bibi is een grote hond en ik ben zelf klein, en ze trekt me bijna omver af en toe. Deze week heb ik haar aan de halsband gelaten omdat ze gesteriliseerd was en ik niets om haar buik wilde hebben. Ze vindt het zelf heel fijn aan de halsband, dat zie je. Maar ook dan kan ze flink met mij aan de haal gaan. Gelukkig alleen als ze een andere hond wil begroeten, verder loopt ze prima aangelijnd en trekt dan niet.

  • Dit hangt helemaal af van jouw situatie Joke. Vooral veel vrouwen kunnen hun hond niet meer houden zodra ze hun hond een tuig om doen. De hond wordt namelijk halverwege het lichaam vastgeklipt, waardoor de krachtverdeling van je hond heel anders is. Je hond heeft ook meer bewegingsvrijheid naar voren toe..

   … echter als je met je hond gaat wandelen en je wil hem lekker laten snuffelen, dan is een tuig bijvoorbeeld weer bij uitstek erg handig.

 • Pen
  >