General
Video

Preventief ontwormen bestaat niet

Les 7 Module 5

  • Met de Da over gehad . Zij zegt dat wormen in de darmen ook onzichtbaar zijn . Ik kijk altijd naar de poep van mijn hond . Poep na laten kijk zou 60 euro kosten in amsterdam. Als ik in de natuur / buiten zou wonen zou ik alleen ontwormen als ik het vermoeden heb op wormen. In de stad met zoveel hondenpoep overal loopt mijn pup wel meer risico , maar je verhaal zet me wel aan het denken

    • Hi Jet, sommige wormen zijn inderdaad onzichtbaar. Maar dat zijn ze bij ons mensen ook en wij worden ook niet per kwartaal ontwormt. Je kunt naar de ontlasting van je hond kijken en zodra hij diarree heeft (voor een langere periode) wil je zijn ontlasting laten checken. Mijn honden hebben misschien 10 jaar geleden voor het laatst wormen gehad.

      Daarnaast kun je voor 30 a 40 euro de ontlasting laten checken bij https://wormbestrijding.nl/ in een laboratorium en hoor je binnen een aantal dagen de uitslag. Mochten ze het dan hebben, kun je altijd besluiten om de hond “chemisch” te ontwormen. Alle keren dat je het niet checkt is het een aanslag op het lichaam van je hond.

  • Pen
    >