General
Video

Wat als een jonge hond onrustig is en thuis de tent afbreekt als je uit zicht bent?

Les 1 Hoofdstuk 1 Module 1

 • En wat als je hond niet in paniek is maar t gewoon vervelend vind? Onze pup van 5 maanden blaft soms als hij even alleen moet zijn in de bench, of als wij eten en hij even geen aandacht krijgt. Op andere momenten gaat t goed dus zijn gedrag is niet altijd hetzelfde…..als we hem zijn zin geven en dus thuis blijven of toch iets met hem doen als we proberen te eten voelt dat alsof hij “wint” en zijn zin krijgt. Lastig onderwerp want iedere hond en iedere situatie is anders.

  • Hi Karin, ik denk dat je het niet moet zien als “winnen” of “verliezen”. Ik denk dat je pup schreeuwt om aandacht omdat het nog een baby is. Wij hebben onze hond zonder bench opgevoed.. als mijn pup begon met slopen, dan was de consequentie de komende twee weken thuis blijven om het te voorkomen. Net zolang dat hij in staat was om alleen thuis te blijven. Destijds was hij er blijkbaar nog niet aan toe en beet daarom alles kapot.

   Met aandacht is dit hetzelfde… je pup is het nog niet gewend. Geef hem de tijd en laat hem er desnoods gewoon bij. Je zal zien dat dit een tijdelijke fase is.. waar je pup overheen groeit. Je hebt zeker gelijk elke hond is anders in een zelfde situatie. Daarom wil je goed naar de hond kijken.

   Maar je hond blaft niet om van je te “winnen” zodat hij aandacht krijgt. Het is voor hem meer paniek/stress. Hij is nog jong!

 • Onze Senna is 11 mnd en als mijn man met fiets weg gaat , begint ze heel hard te blaffen , probeer haar af teleiden ,. Ze kan buiten op terras en ze zou over het poortje heel vliegen . Heb je daar een oplossing voor .. Gr Truus

  • Hi Truus, ik zou me eerst afvragen waarom Senna zo heftig reageert op de fiets. Vindt ze het eng? Wil ze graag mee? Weet ze als ze door de poort is altijd plezier is? Of is het juist reageren op de fiets omdat ze die niet kent?

 • Hoi Maurice! Onze pup is er! een schattige Ierse setter reu… Hij lijkt heel comfortabel in zijn bench en na 1 nacht slaapt hij lekker zonder te piepen in de bench. hij gaat soms wel soms niet in zijn bench liggen overdag dat kiest hij. ik moet een verdieping naar beneden (7 treetjes) voor toilet en het lijkt erop dat hij dat prima vindt hij zit nieuwsgierig te wachten bij de mat tot ik terugkom. is dat ok? of gaat dat te snel?

  • Hi Grietje, wat leuk een jonge, vreugdige pup. Kijk vooral naar je pup en probeer het zelf zo goed mogelijk aan te voelen. Als ik het zo lees, dan doet je pup en jij het hartstikke goed. En is naar het toilet gaan een mooie oefening om hem even alleen te laten. De ene pup is daar helemaal comfortabel mee waar de volgende helemaal in paniek raakt. Dus het is per pup verschillend.

 • Pen
  >