General
Video/Tekst

Vragenuurtje 02-09-2021

Les 47 Module 4

LINKS:

https://lid.dierbewust.nl/course/honden-reactief-angstig-naar-mensen-en-hoe-je-dit-kunt-verbeteren/

https://lid.dierbewust.nl/course/qa-met-tannetje-koning-over-vaccineren-en-titerbepaling-bij-honden-12-02-2018/

https://lid.dierbewust.nl/course/webinar-tannetje-koning-vaccinatie-bij-honden-ism-dierbewust-7-09-2016/

Droogmachine: https://www.bol.com/nl/nl/p/steba-ed5-elektrische-droogautomaat-5-lagen/9200000032249736/?bltgh=nPJJY-65vU-ppQze0k1ElQ.2_kGJ8Fs3Uywn-In9RqGhHQQ.10.ProductImage

Vragen:

Saskia Da Rocha Hoi allemaal! Zijn er hier bij meer dat hun hond niet graag zijn voer eet? Onze rottweiler van 2 jaar is van pup af aan allergisch (ws voor eiwitten) en krijgt hypoallergene brokken. Na ongeveer een jaar begon hij dit steeds minder goed te eten. Terwijl hij worst (hypoallergeen), fruit en groenten wel met smaak op at. Hij begon wat te licht te worden voor zijn doen dus i.o.m. de dierenarts zijn we geswitched naar een ander merk. Dit leek in het begin te helpen. We zijn nu 3 maanden verder en hij laat zijn brokken weer met gemak staan tot aan de avond. Dan eet hij de helft van wat hij zou moeten eten op een dag. We zijn hem met de hand gaan voeren. Dit helpt. Nu krijgt hij wel zijn volledige hoeveelheid per dag binnen. Maar dit is niet hoe het zou moeten lijkt ons. Hebben anderen hier ervaring mee? Of tips? Bij voorbaat dank!

Jessica Zwetsloot-Brinkkemper Onze Rakker valt de laatste tijd soms uit het niets uit naar Boris onze bijna 16 jarige Boris, we proberen ze nu zo veel mogelijk in verschillende ruimtes te houden.. maar gisteren was het weer raak Boris is dan ook ff flink van slag. Tips zijn welkom we willen Boris een zo'n fijn mogelijke oude dag bezorgen..

Sandra Fianke-Wielens Wij zijn opnieuw begonnen met trainen. Na de vakantie merkten we bij Joep dat het was weg gezakt. Normaal reageerde hij buiten heel goed op ‘Joep hier!’. Nu alleen als hij er zin in had. We twijfelen alleen of we ‘Joep hier!’ nog wel kunnen gebruiken, of dat dit commando nu ‘vervuild’ is. We hebben gisteren binnen getraind met ‘Joep voet’. Dit commando gebruiken we buiten bij het loslopen nog niet, maar vanochtend merkten we buiten dat hij best wel weer goed reageert op ‘Joep hier’. Is het dan toch beter om weer opnieuw te trainen met ‘Joep hier’? En moest hij misschien even weer op scherp gezet worden? Wat is jullie advies?

Pauline Van T Land Onze hond van 10 maanden kent plek goed maar blijft niet. Hij is overdag ergonrustig en zodra ik opsta doet hij dit ook en loopt achter me aan. Hoe kan ik die onrust eruit krijgen zodat hij rustig kan gaan slapen?
JM De Vent-van Hees Helaas kan ik er niet bij zijn. Toch een vraag:” Hoe denken jullie over het steriliseren of eigenlijk castreren van een teefje? Veranderd het karakter hierdoor?
Carla Dielen Pip, zo lief voor ons en met andere honden, maar haar vertrouwen in de mensheid is zo aangetast. We zijn op vakantie en het is net als onze andere hond een makkelijk meisje, overal mee naartoe, ze hobbelt lekker mee. Op een terrasje gaat ze rustig liggen maar zodra een vreemde toenadering zoekt of onverwacht op staat, gaat Pip zwaar uit haar dak. We maken ons zorgen en overwegen een gedragskundige in te schakelen. We houden haar steed heel kort maar toch ben ik bang dat ze uit angst een keer iemand bijt.

Guy Gobin: Lana onze schapendoes jeukt altijd maar meer. Ze is nu 10 maand oud. Wat kun je ons aanraden?

Pauline Van T Land: Ik heb nog een vraag. Wat kan je eraan doen dat de hond niet gaat slepen met de mand/ kleed?

Pen
>