General
Video/Tekst

Vragenuurtje 16-09-2021

Les 49 Module 4

Links: 

https://lid.dierbewust.nl/course/honden-reactief-angstig-naar-mensen-en-hoe-je-dit-kunt-verbeteren


Vragen:

René Voorhuis:

We hebben sinds twee dagen een koppelstel om de twee hondjes samen aan een lijn uit te laten. Is het een kwestie van tijd (wennen) of.. De een snuffelt en de ander moet plassen en wordt voortgetrokken . Heeft iemand hier ervaring mee?

Petra Story-zoon:

Simba , Labradoodle , 4 jaar. Simba lijkt op straat bij het tegen komen van een hond in eerste instantie goed te reageren. Knuffelen elkaar en dan daarna in de riem hangen en blaffen. Ook mensen waar hij naar toe loopt, zij hun hand laten snuffelen , kan hij dit gedrag ook vertonen. Dit is niet altijd hoor maar hij blijft onvoorspelbaar daarin. Tips zijn welkom. Ook waar ik op moet letten om het misschien al te voorkomen.

Jeanine Van Den Bos:

Hoi Maurice en anderen van Dierbewust! Ik heb de video's bekeken van module 4 en ik heb daar de volgende vraag over. Ice was voorheen zeer snel overprikkeld en het gevolg was dat hij snel uitviel en overal op reageerde. Nadat wij met hem de training 'Niet trekken aan de lijn' hebben gedaan met positief belonen, 'yessen' en prikkels vermijden gaat het een heel stuk beter! We zijn heel consequent en nu valt hij soms nog uit als een andere hond te dichtbij komt. Daarbij moet ik zeggen dat hij altijd aan de (lange) lijn loopt. Nu is dit spel het tegenovergestelde van weinig prikkels. Hoe verhoudt zich dat? En zou dit niet weer zorgen dat hij overprikkeld raakt? Bedankt alvast voor het antwoord!

Wolf:

Roenja aanleren mijn plek is te gek terwijlj er een andere hond in de kamer is. Kies en verdien spel gaat goed. Maar hoe dus om te gaan met 2 honden tijdens een spel aanleren?

Maria:

Wat te doen als haar hond van 6 jaar uitvalt aan de lijn naar fietsers en dit ook doet in de auto. 


Pen
>