General
Video/Tekst

Vragenuurtje 11-11-2021

Les 56 Module 4

Vraag:

Jeanine van den Bos:

We hebben net module 10 van 'Hier komen als je roept' bekeken. En in de 2e video laat je precies zien wat voor mij hƩt cruciale punt is. Dit is het punt waar ik niet verder kan/durf en totaal blokkeer. Ik zal proberen uit te leggen waarom.

Ten eerste, als ik de mevrouw met de andere hond zou zijn, zou ik in paniek raken en tegen jou (Maurice) roepen dat je je hond bij je moet houden. Ik met een hartslag van 180 .. šŸ˜³ Dat is niet leuk voor mij, voor jou Ć©n de honden.

Ten tweede, als ik Ice los zou laten, gaat hij als een speer op de andere hond af (=aanname, omdat ik dat nooit meer uitprobeer maar dat is wel zijn gedrag geweest) en is hij niet zo beleefd als jouw hond. Bovendien zou het zo kunnen zijn dat de andere persoon en hond er niet van gediend is (zoals ik dat zou zijn) dat er een hond naar hen toekomt.

Ten derde, als ik Ice aan de lijn heb en de mevrouw met de hond zou mijn kant op lopen, dan raak ik ook in paniek. Meestal pak ik Ice bij zijn tuig en loop zo ver mogelijk weg. Soms met een tegenstribbelende hond en dus met alle stress van dien, voor mij Ć©n Ice.

Pffff... wat maak ik het me zelf soms moeilijk!!!

Uiteraard gaan we verder met trainen (wat al veel positiviteit heeft opgeleverd) en aan de slag met de oefening uit de 1e video van module 10.

Ik heb dit bericht ook onder de video geplaatst en hoop dat je nog meer tips & tricks hebt om mij hierbij te helpen. šŸ™

Links: 

Hartcohorentie onderzoek jongen en de hond: https://www.researchgate.net/figure/Heart-rhythm-patterns-of-a-boy-and-his-dog-These-data-were-obtained-using-ambulatory_fig18_293944391

heartmath: https://www.heartmathbenelux.com/nl/info/inner-balance-trainer-nederlands

EFT tapping

live the connection - het abc van ontstressen

Pen
>