General
Video/Tekst

Vragenuurtje 26-08-2021

Les 46 Module 4

Ineke van Bakel

Sinds kort hebben onze buren een pup uit Griekenland. We wonen op dezelfde verdieping waarbij onze voordeuren grenzen aan een brede gallerij waar wij ook een soort tuintje hebben. Nu komen de hondjes van beide buren graag bij ons voor de deur snuffelen waarbij Kaily dan helemaal uit haar plaatje gaat. Zij zit dan in de gang en ziet ze door het zijraam naast de deur en hoort of ruikt ze. Ook wanneer de honden elkaar op de gallerij ontmoeten is het een gekef van jewelste, wat Kaily betreft. De pup trekt zich niets aan van het geblaf.

An Ouk

Hoi Maurice, Mijn hond Willem gedraagt zich een paar keer per jaar echt anders, eigenlijk niet leuk. Alles wat we samen hebben geleerd lijkt in die periode niet meer te bestaan. Ik denk dat dit te maken heeft met de loopse teefjes. Hij is gericht op geur en kan ineens wegschieten (op geur afgaan) en is erg onrustig. Is dit een soort geslachtsdrift?

Willem is niet gecastreerd. Hij duikt nooit op teefjes, als ze lekker ruiken plakt hij wel zowat aan hen.

Mijn vraag: Is dit normaal? Hebben meer reutjes dit. Voor zover ik begreep hoeft castreren niet direct een oplossing te zijn en eigenlijk wil ik dat ook niet om die reden (paar x per jaar). Neemt dit nog af naarmate de leeftijd (hij is nu 3,5)?

Benieuwd. Grtjs Anouk

Amanda Khalil

Ik heb wel een vraag maar geen video. Zuco is mijn eerste hond, heb hem nu een jaar. Ik zie dat hij vanaf zijn mand constant oplet wat ik doe, qua houding etc de manier waarop ik naar buiten ga, de manier waarop ik opsta, dingen ga doen. Hij krijgt hierdoor niet goed de rust die hij eigenlijk zou moeten pakken. Wat kan ik doen om zodanig "leider" te zijn dat hij rustig durft te slapen. Af en toe doet hij dat wel, bijv als ik thuiswerk achter de laptop of even een serie kijkt. Maar anders is hij erg alert.

Hilde Kinet

Ik heb ook een vraag: Ik ben momenteel bezig met de cursus 'Komen als je roept'. Ik begon ook met de aandachtstraining, stap 1. Kun je deze twee trainingen combineren of is dit niet zo'n goed idee?

Ute Hinz

Zo ligt mijn hond s’avonds , soms wakker te hijgen soms slapend, Ik zou graag willen weten wat dit is. Heb met haar te doen

Petra Story-zoon

Zou graag tips willen ontvangen over de volgende twee dingen die me bezig houden en heel vervelend vindt.

Mijn Labradoodle Simba, bijna 4 jaar, kan in de bossen of op een uitlaadterrein  waar hij los loopt naar mensen blaffen en aansluitend zelfs tegenop springen wanneer zij zonder hond daar rustig rondlopen.

De andere situatie is wanneer hij aan de riem is, in eerste instantie op straat iemand lijkt te accepteren en  dan opeens tegen die persoon opspringt en flink blaft. Dit is overgens niet in alle situaties.

Wat moet ik zeggen tegen Simba, hoe moet ik mij opstellen en wat kan ik hieraan doen? Alvast bedankt voor jullie reacties !

Guy Koolen
mijn hond is een kelpie en die staat constant "aan".  Hij is met andere woorden redelijk hyper als er enige actie is.  Rust brengen in de hond is een uitdaging.  bv leiband aandoen moet ze zitten voor die aangaat maar en de dat doet ze maar eens leiband aan herbegint het springen als een gek.

Pen
>