General
Video

De LOKmethode

Les 18 Module 3

 • Als je de lok methode gebruikt zeg je dan ook weer yes en beloon je? kun je meerdere voertjes achter elkaar gebruiken bij 1 situatie of moet je net zo lang sturen met 1 voertje tot je uit de situatie bent?

  • HI Dorine,

   Je hoeft geen yes te gebruiken maar dit kan natuurlijk wel. Je kunt meerdere voertjes gebruiken en dit is ook weer afhankelijk van de situatie. Dit is niet in beton gegoten. Als je namelijk 1 voertje gebruikt en deze is op, dan kan je hond alsnog omdraaien om te reageren op de situatie (wat je niet wilt).

 • Hoi Maurice,

  Jouw hond loopt zo netjes naast je. Die van mij loopt het liefst voor mij (heel zenuwachtig). Heb je nog tips voor mij, zodat mijn hond ook rustig naast mij gaat lopen?

  Groetjes Kirsten

  • Hi Kirsten, het hangt natuurlijk ook van de situatie af. Waarom is je hond zenuwachtig? In de cursus: Niet trekken aan de lijn gaan we daar verder op in.

 • Hallo,
  Wat zo moeilijk tegenwoordig is, dat er overal honden zijn. Ik rij al vaak ergens heen , waar het rustig is, maar in de avond bv loop ik vlak bij huis. (woon aan de rand van bos, maar ook hier zijn heel veel honden). Dus ik kan bijna niet op pad zonder waarschijnlijk een hond tegen te komen.Jaap valt dan onmiddellijk uit, ook op zeer grote afstand, dus weer een negatieve ervaring erbij.
  Heb je nog tips.

  • Hi Daniella, je wil inderdaad blijven oefenen op een afstand dat het voor je hond goed werkt. Als je hond steeds negatieve ervaringen heeft, dan helpt dat zeker niet. Weet je waarom je hond uitvalt en is het naar elke hond? Heb je de cursus uitvallen aan de lijn al bekeken?

 • Ik blijf het moeilijk vinden om en de omgeving te scannen en mijn hond te lezen tegelijkertijd. Hij valt ook niet altijd uit naar elke hond, dus dat maakt dat mijn onzekerheid over wat hij gaat doen ook een factor is. Nog tips hiervoor?

  • Veel oefenen dan word je er steeds behendiger in.. het is hetzelfde als autorijden. Des te meer je oefent des te beter het gaat werken. Je hebt oefeningen voor de onzekerheid/angst die je voelt… maar begin eerst om te accepteren dat je hond (en jij) soms een fout maakt. Je hoeft geen 100% perfectie. Zolang je veel meer successen hebt, dan is het goed. Daarnaast kun je eens gaan opletten bij welke honden je hond wel en niet uitvalt? Zijn er specifieke kenmerken? Houd deze bij op papier.. dat helpt om het helder te krijgen.

 • Bij mijn pomeriaan ( 2 jaar) is het lastig om haar te lokken, zoals jij dat doet, ik zou dan krom moeten gaan lopen, omdat zij zo klein is šŸ™‚ .
  En als ik voertjes op de grond zou strooien, zodat zij afgeleid wordt van haar trigger ( meestal een andere hond), is het dan niet zo dat ze juist beloond wordt voor haar angst? Je zou dus echt een goede timing moeten hebben.

  • Hi Vanessa, je kunt een onderliggende emotie zoals angst niet belonen. Een emotie heb je of je hebt hem niet. Zolang jij ervoor kunt zorgen dat je hond uit die emotie blijft door haar af te leiden en daarom bijvoorbeeld niet uit te vallen, heeft dit dus effect.

 • Pen
  >