General
Video

Noodroep + aandacht

Les 12 Module 2

 • Hoi. Yes en het geluidje vooraf maken helpt goed. Inderdaad in een prikkelarme omgeving. Maar….als we buiten wandelen én ze zien al op 200mtr afstand (kan ook 300mtr zijn of vul maar een afstand in), dan gaan ze trekken, blaffen, etc. Ik kan hun aandacht krijgen. Geef ik het voertje, dan gaan ze direct weer terug naar het trekken en blaffen. Geef ik het voertje wat later, hebben ze geen geduld om te wachten op dat voertje. Soms zijn ze zo opgefokt, van wat er aan komt lopen of gewoon verderop is gebeurd (een kat of een eekhoorn liep over de straat en verdween door een struik, klom in een boom of oid.) Dan verslikken zij zich ook nog wel in een voertje.
  Komt dit ooit goed?

  • Alexandra, dat is lastig om te zeggen. Ik heb geen idee wat je honden op dit moment aan het doen zijn. Zoals eerder gezegd in de cursus zou ik maar met 1 hond tegelijk gaan trainen. Ze lopen elkaar nu op te fokken wat zeker niet helpt. Kun je een video maken van de triggers en prikkels die je wel lukt? En als je “YES” geoefend hebt, dat je dan een video laat zien van 1 hond op afstand, om te zien hoe je hond reageert?

  • Hi alexandra, zelf hebben wij ook nog 2 andere honden en dacht ik ook te gaan oefenen met z’n allen. Helaas is dit bij mij ook niet gelukt, en nu doe ik het met mijn hond individueel en zie ik echt resultaat. Ook dan zijn er prikkels, maar het is fijn om te zien dat je dan wel overwicht hebt. Hoop ooit weer rustig met drie honden te kunnen lopen.

 • Wij voeden met zijn tweetjes de hond op. Moeten we dan ook allebei hetzelfde geluidje maken of mag je per persoon ook een eigen geluidje hebben?

  • Hi Dorine, het is natuurlijk het makkelijkste als jullie beiden hetzelfde geluidje hebben. Maar je hond leert het snel genoeg als je de timing van je beloning maar juist is en je steeds hetzelfde geluidje gebruikt (ook al zijn dit er twee).

 • Pen
  >