General
Video

Video 2 Praktijk

Les 25 Module 6

 • Ik heb net les 24/25 gekeken en Bobby (korthals Griffon) doet het op het moment hartstikke goed. Het uitvallen zit ik nu op een straatbreedtewat heel netjes is en wat hij ook heel goed doet. Soms zelfs al dichterbij. Ligt aan wat de andere hond doet. Gromt of blaft de andere hond, dan heeft hij al geen interesse meer. Maar……. zoals jij in het filmpje zo lang op de parkeerplaats staat, dat is wel een probleem. Ik moet in beweging blijven. Zodra ik een paar minuten blijf staan begint het getrubbel. In de riem bijten, tegen me aanspringen enz. Zijn emmertje loopt vol van het stilstaan. Hij heeft en kan daar nog niet het geduld voor vinden.

  • Hi Marjon, wees blij met de verandering en de voortgang. Als je hond daar gefrustreerd van raakt en zijn emmertje loopt vol.. oefen/train dit met mate en geef je hond voldoende tijd om te herstellen. Bouw de tijd langzaam uit en zet in de tussen tijd een speeltje in waar hij mee bezig kan zijn en waarmee je zijn aandacht/focus houdt.

 • Hoi Maurice,

  mijn hond Teddy begint eigenlijk al als ik de deur uitstap op een hoog level. Zij weet dat er in de buurt katten zitten en gaat op zoek (ruiken) en zodra er dan maar iets anders (voorbijganger, fiets, kind/rolschaatsen etc) op haar pad komt begint ze te blaffen en uit te vallen.
  Ik probeer nu inderdaad even de eigen omgeving te mijden en ga met de auto ergens naar toe, maar nu begint ze in de auto ook naar alles te blaffen wat ze ziet.
  Heb jij advies hoe ik hier beste mee om kan gaan.

  groetjes Monique

  • Hi Monique, hoe reageer jij als je hond uitvalt. Ik zou beginnen met de module uitvallen aan de lijn. Stuur mij even een pm dan zet ik die alvast voor je open.

 • Pen
  >