General
Video

Video 2

Les 28 Module 7

 • Wij zijn nu 2 maanden aan het oefenen met onze hond Cardhu en het gaat met fietsers en auto’s best goed als we op tijd yessen (en soms kan een auto gewoon voorbij rijden zonder dat zij uitvalt).
  Aanhangers en kinderen op stepjes/rolschaatsen is nog een ding en daar blijven we ook goed mee oefenen. We krijgen haar dan moeilijker uit de situatie met de yes. Het maakt gewoon teveel herrie en daarom wil Cardhu nog steeds uitvallen.
  Wij merken zeker vooruitgang en blijven nog elke dag oefenen, maar komt er ook een moment dat je hond het verkeer gewoon langs zich heen laat gaan en niet meer reageert? Is dat het moment waarop je stopt met yessen? (onze hond is bijna 9 maanden dus nog heel jong)
  Of is het de bedoeling dat je dit eigenlijk altijd blijft doen op deze manier? je hebt je hond tenslotte geconditioneerd met de yes dus zij verwacht dan wel die hoge beloning. Ik heb nu de hele cursus doorlopen. goed naar de filmpjes gekeken (soms meerdere malen) en het geleerde in de praktijk gebracht, maar hoe nu verder????

  • Hi Dorine,

   Nu moet je zoveel mogelijk praktijkervaring op doen en dit oefenen in de praktijk zodat je alleen maar goede ervaringen creëert voor Cardhu. Wat je ziet hoe vaker je dit oefent des te meer vertrouwen je hond krijgt en des te beter jij er als baas in wordt. Of je dit kan laten rusten, hangt helemaal van je hond af. Sommige honden zal je altijd scherp moeten blijven en sommige niet.

   • We oefenen elke wandeling, iedere dag. Met auto’s die voorbij komen wil ze nog wel eens eerst naar mij kijken zo van “ik heb die auto gezien hoor”. Dat gaat dan ook best heel goed. Echter die aanhangers, grote vrachtwagens en kinderen op stepjes dat trekt ze heel slecht. We yessen haar dan wel maar nadat ze haar beloning heeft gekregen, blaft ze alsnog naar het kind op het stepje of de aanhanger. Dus eigenlijk moeten we nog steeds door blijven oefenen, begrijp ik dat goed? Dus altijd yessen en altijd hoge beloning?

    • Hi Dorine,

     De YES haalt haar eruit.. maar als je hond dan vervolgens nog steeds in de zelfde moeilijke omgeving zit, YES je haar weer. In de video’s zie je daar ook voorbeelden van..

 • Pen
  >